20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Yaşar Kemal Sanat Günleri” Başladı…

“Yaşar Kemal Sanat Günleri” Başladı…

Adana’da düzenlenen ve Seyhan Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfı’nın birlikteliğinde gerçekleştirilen “Yaşar Kemal Sanat Günleri” başladı.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, etkinlik ile ilgi bilgi verdi. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirten Başkan Karalar, Yaşar Kemal gibi bir ismin Adanalı olmasından dolayı büyük onur duyduklarını söyledi. Başkan Karalar, “Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi, halk kültürünü, Anadolu insanının yaşamını derinden ve en güzel anlatan bir kalemdir Yaşar Kemal bereketli topraklarımızın bize armağanı, sarı sıcak Çukurova’yı dünyaya açan o güzel hikayelerin yaklaşık kırk ayrı dilde okunmasını sağlayan bir kalemdir. Bugün Yaşar Kemal’e dair ne yapsak, ne söylesek eksik kalacak biliyoruz. Ancak onun adına yakışan tüm çalışmaları gönlümüzce ve elimizden geldiğince destekliyoruz. Yaşar Kemal Vakfı ile birlikte yaptığımız bu çalışma da bu bakış açısının bir ürünüdür. Yaşar Kemal’i yeni kuşaklara tanıtmak, gerçek değerini, doğaya ve insana olan sevgisini, özgür düşünceye verdiği önemi, çok kültürlülüğünün zenginliğine olan inancını, barışa olan tutkusunu bir kez daha dile getirmek için buradayız. Sanat bir toplumun temel ihtiyacıdır. Ve bu konuda Seyhan Belediyesi olarak elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. O yüzdendir bizler için ‘sanatın ve sanatçının dostu belediye’ diyorlar. Bir lüks olarak değil bir zorunluluk olarak gördüğümüz kültür ve sanat hizmetlerimizle hep beraber olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban ise Adana’da düzenledikleri ilk Yaşar Kemal Sanat Günleri’nin öğretmenler buluşmasıyla başladığını, sürekliliğini de ancak öğretmenlerin sağlayacağını söyledi. Baban, “Vakfımızın temel bir amacı Yaşar Kemal için öncelikli bir değeri yaygınlaştırmak amacıyla; özgür ve özerk düşüncenin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Seyhan Belediyesi’nin aynı doğrultudaki çalışmaları yürütme kararlılığı da övünülecek bir niteliktir. Bugün Adana’da ilk Yaşar Kemal Sanat Günleri bir öğretmenler buluşmasıyla başlıyor. Başarısını ve sürekliliğini de ancak öğretmenler sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Sanat günlerinin açılışına Resim Yarışması Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güneştekin de katılırken, birde konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından “Eğitimde Yaşar Kemal’i Anla(t)mak” konulu bir panel düzenlendi. Zafer Doruk’un moderatörlüğünü yaptığı panele Feridun Andaç, Prof.Dr. Nimet Ertaş ve Çiğdem Odabaşı konuşmacı olarak katıldı.
“Yaşar Kemal Sanat Günleri”nde, “Yaşar Kemal’in Doğası” temalı bir resim sergisi düzenleniyor. Sergi Adana’nın tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açık olacak. Öğrenciler resimlerini 24 Ekim tarihinde Seyhan Belediyesi “Yaşar Kemal’in Doğası” Resim Sergisi Düzenleme Kurulu’na teslim edecekler. Kurula iletilen resimlerden oluşturulacak bir seçki 8 Kasım’dan itibaren Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenecek.
Ayrıca gençler için drama, resim ve yaratıcı okuma başlıklı çeşitli atölyeler düzenlenecek, bu atölyeler uzman eğitmenler yönetiminde yapılacak.
“Yaşar Kemal Sanat Günleri”nin bir ay sürecek etkinlikleri; 8-9 Kasım’da akademik bir panel, “Yaşar Kemal’in Çukurova’sı” fotoğraf sergisi, bir drama gösterisi, Zülfü Livaneli’nin katılımıyla, “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi, kısa bir konser ve söyleşi ile sona erecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir