18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / Vali Demirtaş’tan 29 Ekim Mesajı…

Vali Demirtaş’tan 29 Ekim Mesajı…

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelen ve yoluna emin adımlarla devam eden milletimiz, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet anlayışı etrafında kenetlenmiştir.” ifadesini kullandı.

Demirtaş, mesajında, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla Anadolu insanın tüm dünyaya ve mazlum milletlere örnek teşkil edecek şekilde verdiği destansı mücadelenin armağanı olan cumhuriyetin, milletimizin özgürlük ve bağımsızlığından canı pahasına taviz vermeyeceğinin ve bu istikametteki kararlılığını n tüm dünyaya haykırılmış bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Demirtaş, şunları belirtti:

“Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milleti, işgal kuvvetlerine karşı tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla kazandığı büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelen ve yoluna emin adımlarla devam eden milletimiz; tek vatan, tek bayrak ve tek devlet anlayışı etrafında kenetlenmiştir. Bu sayede devletimiz bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır.
Türk milleti, cumhuriyet rejimiyle kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, şehit ve gazilerimizin hatıraları ve fedakarlıklarını örnek alarak, cumhuriyetimize yönelecek her türlü tehdide en güçlü biçimde karşılık verecektir. Cumhuriyet; Türk gençliğinin çalışmalarıyla daha da yücelecek, dünya durdukça var olacaktır.”

Milletimizin yeni işgal ve darbe girişimlerine karşı İstiklal harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini belirten Demirtaş, aziz vatanın düşman postalına ve hainlere çiğnetilmeyeceğini kaydetti.

Demirtaş, milletimizin devletiyle bütünleştiğinin teyidi olan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen destansı mücadele örneğinde görüldüğü gibi bu asil millete, esaret zinciri vurmaya hiçbir şer odağının gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir