23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Demirtaş’dan Teşekkür…

Vali Demirtaş’dan Teşekkür…

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 15 Temmuz’un ardından kısa sürede il merkezi ve ilçelerde güvenliğin tesis edildiğini, buna katkı sağlayan Adana halkına minnettar olduğunu, şükran duyduğunu söyledi.

Darbe girişimi gecesi ve ardından geçen 12 günü DHA’ya değerlendiren Vali Demirtaş Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Adana’da 1250 kamu personelinin açığa alındığını, 120 şüphelinin tutuklandığını, gözaltı süresi 30 güne kadar olmasına karşın için 3-4 günde adliyeye sevk işlemini yaptıklarını söyledi.
Darbe girişimi sırasında konutunda olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, Adana’da o gece karanlık kalan bazı noktalara ışık tuttu. Televizyon izlerken köprüdeki askerleri görünce bir darbe girişimi olduğunu fark ettiğini, ilk olarak 6’ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş’ı telefonla aradığını belirten Vali Demirtaş, “O sıra Hatay’da olan komutanın gelişmelerden haberi yokmuş. Bu işin içinde olmadığını anladım. Sonra Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i arayıp, gerekli önlemleri alması talimatı verdim” dedi.
BAŞSAVCININ TELSİZ ANONSU KIRILMA YARATTI
O gece sokağa çıkma yasağının olmadığını açıkladığını, ardından da Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın polis telsizinden yaptığı anonsun kırılma noktası olduğunu kaydeden Demirtaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Başsavcımız sağ olsun, telsizden, bunun anayasal bir suç olduğunu, Türk Ceza Kanunu’nda ağır cezası olduğunu hatırlattı. Çok önemli bir kırılma noktası oldu. Adana’da hem emniyetimize cesaret verdi, hem de karşı tarafta, ortada olanlarda da ‘Kardeşim bu suç, yanlış yapmayalım’ duygusu geliştirdi. Ayrıca Adanalılara çok teşekkür ediyorum. O gece sokağa çıkıp darbeye karşı olduklarını gösterdiler. Adanalıları o gece arkamızda hissettik. Adanalılara minnettarım.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir