29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Demirtaş, Tarihi Adana Kız Lisesi Binasında İncelemelerde Bulundu…

Vali Demirtaş, Tarihi Adana Kız Lisesi Binasında İncelemelerde Bulundu…

Vali Mahmut Demirtaş, Sultan Abdulhamit zamanında 1881-1885 yılları arasında Adana Valisi olan Abidin Paşa tarafından inşa ettirilen Adana Kız Lisesi’ni ziyaret etti. Vali Demirtaş, tarihi binada Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılması planlanan restorasyon çalışmalarını yerinde değerlendirdi.

Vali Yardımcısı Murat Süzen’in de eşlik ettiği inceleme gezisinde yetkililerden yapılacak restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Demirtaş, çok zengin bir kültürel mirasa sahip olan Adana’da kültür varlıklarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılacak restorasyon çalışmalarının çok önem taşıdığını dile getirdi.

Tarihi dokuyu bozmadan gerekli güçlendirmeler yapılarak binanın aslına uygun bir şekilde onarım ve bakım işlerinin tamamlanması gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını belirtti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir