29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Uluslararası Kurtuluş Maratonu Koşuldu…

Uluslararası Kurtuluş Maratonu Koşuldu…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Uluslararası Kurtuluş Maratonu ve Halk Koşusu, renkli görüntülere sahne oldu.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşun 95’inci yılı anısına gerçekleştirilen Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu’na 1500’ün üzerinde kişi katıldı. Maraton ve halk koşusunda tüm sporculara yarışma logolu tişört, madalya ve katılım belgesi dağıtıldı. 120 noktaya hakem ve görevli bırakılırken, trafik polisleri de kentin birçok noktasında güvenlik önlemi aldı.

Toplam 150 bin TL ödül dağıtılacak olan maraton için bir araya gelen sporcular, uzun süre hazırlık yaptı. Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün startını verdiği maratonda Güney İnteract Kulübü adına katılan sporcular üzerinde ‘Bedenime dokunma’ yazılı tişörtlerle koştu.

Uluslararası maratonun ardından startı verilen halk koşusuna Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu Linda Specht de katıldı. Halk koşusunda Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, şehit aileleriyle katıldı. Geçen Ekim ayında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok’un babası Celal ve kardeşi Mustafa Altınok da şehidin fotoğrafını taşıyarak yarıştı. Koşu sırasında yarışmacılar ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye bağırdı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir