19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen’den Başbakan’a “Afet” mektubu…

Türkmen’den Başbakan’a “Afet” mektubu…

CHP’li Türkmen, doğal afetten zarar gören üreticilerin, tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi yönünde Bakanlar Kurulu Kararının biran önce çıkarılması için Başbakan Yıldırım’a bir mektup gönderdi.

Başta vergi cezaları olmak üzere kamu alacaklarının yeniden yapılandırdığına dikkat çeken Türkmen; üretici ve çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının da ertelenmesi gerektiğini söyledi.
CHP’li Türkmen, doğal afetten zarar gören üretici ve çiftçilerin; tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi için hükümetin çıkaracağı Bakanlar Kurulu Kararını merakla beklediklerini belirterek, Başbakan Yıldırım’a konuya ilişkin bir mektup gönderdi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım’a gönderdiği mektupta, üretici ve çiftçilerin tarımsal kredi borçlarını erteleme kararının en kısa sürede çıkarılması gerektiğini ifade etti.
ÇİFTÇİ BORÇLARI DA ERTELENSİN
Vergi, vergi cezaları, sigorta primleri, sosyal güvenlik destek primleri, işsizlik sigorta prim borçları başta olmak üzere birçok kamu alacağını yeniden yapılandıran kanunun Meclis’te kabul edildiğine dikkat çeken Türkmen; bu kapsamda afetten zarar gören çiftçinin de tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.
Mektubunda; 2015-2016 üretim yılında yurdumuzun birçok yerinde don, dolu, kuraklık ve sel gibi çeşitli doğal afetlerin yaşandığını hatırlatan Türkmen, Adana’da da kış ve bahar aylarında yaşanan don ve dolu yağışı nedeniyle üretici ve çiftçilerin ekili alanlarının zarar gördüğüne dikkat çekti.
Doğal afetler sonucu ürünleri pazarlanamayacak derecede hasar gören üreticilerin Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurarak, hasar tespit raporları aldıklarını vurgulayan Türkmen, mektubunda Başbakan Yıldırım’a şunları söyledi:
ÜRETİCİLER YENİ FİNANSAL YÜKLERİN ALTINA GİRMESİN
“Mağdur üreticilerimizin üretime devam edebilmesi için Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’na olan tarımsal kredi borçlarının vadesi uzatılmalıdır. Aksi halde, vadesi gelen kredilerini kapatamayan afet mağduru üreticilerimiz dışarıdan daha yüksek oranlarla borçlanarak, kapatılması daha zor finansal yükler altına girmek zorunda kalacaklardır.
Ülke çapında doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimiz; Bakanlar Kurulunun tarımsal kredi borçlarına vade ertelemesi için alacağı kararı beklemektedirler. Hükümetimizin konuya ilişkin kararı en kısa sürede çıkarması hususunda gereğini ilgi ve takdirlerinize arz ederim”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir