20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Tarım işçisi ailelerin çocuklarına eğitim…

Tarım işçisi ailelerin çocuklarına eğitim…

Yüreğir Belediyesi’nce bölgedeki mevsimlik tarım işçilerin çocuklarının eğitim bilinci kazanması amacıyla hayata geçirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül alan ‘Tarladan Okula Çocukevi’ projesi kapsamında aileler çocuklarını okula gönderirken kendileri de tarlada çalışıyor.
Yüreğir Belediyesi, tarım ürünlerinin yaygın olarak yetiştirildiği Doğankent Mahallesi’nde, tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim vermek üzere Doğankent Kültürevi’nde sınıf açtı. Tarım işçilerinin çocukları, her sabah kaldıkları çadırlardan araçla alınarak sınıfa getiriliyor, daha sonra görevliler eşliğinde çeşitli etkinliklere katılıyor. Çocuklara burada kişisel bakım gelişimi, bireysel dil gelişimi, zihinde algılama, psikomotor alanlarının kullanımı ve diğer gelişimleri için eğitimler veriliyor. Bunun yanı sıra düzenli sağlık kontrolleri yapılıp, giysileri de temin ediliyor.
Doğankent Kültürevi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çadırlarda kalan insanların sorunlarının da kendileri için önemli olduğunu söyledi. Çelikcan, “Bizde dezavantajlı çocuklarımızın okullarla buluşması adına bir çocuk evi projesini hayata geçirdik. Bu projeyle tarlalarla yaşayan, anneleri, babaları tarlada çalışan mevsimlik işçi olarak şehrimize gelen vatandaşlarımızın bu çocuklarını tarlalarda sahipsiz kalmasın, eğitimin içerisinde olsunlar, eğitimlerinde tamamlayıcı bilgileri almaları adına bu projeleri hayata geçirdik” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir