20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı…

Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı…

Gaziantep’in Oğuzeli ile Kilis’in Elbeyli ilçesi arasındaki Akçakoyunlu bölgesinde, mayın imha çalışması yaparken meydana gelen patlamada şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Burak Uçar, Adana’da düzenlenen törenle gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de hazır bulunduğu Sabancı Merkez Camii ve Asri Mezarlık Şehitliği’ndeki törenlere esnaf ve sanatkarları temsilen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ile şehidin yakını üyesi olan Adana Kuaförler Odası Başkanı Hacı Emin Ünal da katılarak duada bulundular. Başkan Sözütek, şehitlikteki törende Anne Zeynep Uçar’ın feryatları karşısında gözyaşlarını tutamadı.
Ak Parti Adana Milletvekilleri Fatma Gül Demet Sarı ve Tamer Dağlı ile CHP Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile siyasi parti temsilcileri, çok sayıda asker, polis ve gazilerin de katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

Şehidin Annesi Zeynep ile Babası İbrahim Uçar ile kızkardeşi Hacire’nin cenaze boyunca gözyaşları dinmedi. Anne Uçar, oğlunun hatırasının yaşatılması için adının bir Kur’an Kursu’na verilmesini isterken, feryatları da yürek dağladı.

Asri Mezarlık’taki definde, Vali Demirtaş, askerler tarafından getirilen Türk Bayrağını öperek şehidin babası İbrahim Uçar’a hediye ederken, Baba Uçar da albayrağı öpüp, başına koyarak teslim aldı. Tören sonunda, Baba Uçar ile yakınları şehitlikte saf tutarak Vali Demirtaş, Başkan Sözlü ile protokol üyelerinin ve katılımcıların taziyelerini kabul ettiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir