19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Savaşın Çocukları Haklarını Öğreniyor…

Savaşın Çocukları Haklarını Öğreniyor…

Türk Kızılayı Adana Şubesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukları unutmadı. Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi tarafından, Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin yıldönümü nedeniyle İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi’nde kutlama programı düzenlendi.

İsmat İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeşil Yuva İlkokulu öğrencileri ile, Semiha Uruninandı Geçici Eğitim Merkezi ve Ziya Gökalp Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli öğrencilerin katıldığı programda, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Kızılay gönüllüleri de hazır bulundu.

Programın açılışında Türk ve Suriyeli öğrencilere tercüman eşliğinde çocuk hakları anlatıldı. Daha sonra ise Semiha Uruninandı Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler ile Yeşil Yuva İlkokulu öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu. Okudukları şiirlerle çocuk haklarına dikkat çeken öğrencilerin, Hacivat Karagöz gösterisi ve dans gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezinin organize ettiği kutlama etkinliğine katılan öğrenciler hem keyifli bir gün geçirdi, hem de çocuk haklarını eğlenerek öğrenme imkanına kavuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir