19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Öztürk Sirkeli Kazı Çalışmalarını İnceledi…
SAMSUNG CSC

Öztürk Sirkeli Kazı Çalışmalarını İnceledi…

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Sirkeli Höyüğü’nde devam eden kazı çalışmalarını gerçekleştiren ekibi ziyaret etti. Öztürk, Kazı Başkanı Prof.Dr. Miroslav Novak ve ekibinden kazılar hakkında bilgi aldı.

Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Yaşin Meier Sirkeli Höyüğü kazılarının 2006 yılından beri devam ettiğini ve 2011 yılından sonra antik kentlerin, kabartmaların, sur duvarlarının gün yüzüne çıktığını belirterek “Ceyhan’daki bu höyük kendi dönemi içersinde Hitit dönemine ait en büyük yerleşimlerin bulunduğu Kilikya bölgesinde yer almaktadır. Bunun dışında kalkolitik dönemden Hellenistik döneme kadar yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Hitit imparatoru 2. Muvattali’ye ait kaya kabartması da önemini daha da yükseltmiştir. Kazı çalışmaları buranın Kilikya bölgesinde yer alan en büyük Hitit merkezi olduğunu gösteriyor. Kazılar, 2. Ramses döneminden kalma ve Anadolu’nun en eski kabartma medeniyetlerinin de Sirkeli’de bulunduğunu gösteriyor.” dedi.

Kazı Başkanı Prof.Dr. Miroslav Novak ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyen Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “Medeniyetlere beşiklik eden ülkemizin her karış toprağından tarih fışkırmaktadır. Ceyhan da bu bölgelerden biridir. Özellikle bu tür kazı çalışmalarının bölgemiz ve ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kazı çalışmalarının turizme kazandırılması için Ceyhan Belediyesi olarak imkânlarımız dâhilinde desteğimiz devam edecektir. Başta Prof.Dr. Miroslav Novak olmak üzere tüm kazı ekibine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir