19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Öğretmenler Günü bu yıl da buruk kutlanıyor…

Öğretmenler Günü bu yıl da buruk kutlanıyor…

Öğretmenlerin her geçen gün artan sorunları ile bu 24 Kasım’ı da buruk karşıladıklarını ifade eden CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Öğretmenlerimiz; bir 24 Kasıma daha tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi, ekonomik ve maddi zorlukların yanı sıra, özlük hakları, atama, tayin gibi temel sorunlarla girmektedirler. Bugün ülkemizde atanamayan ve iş güvencesi olmadan çalışan on binlerce öğretmenimiz bulunmaktadır. Eğitim emekçilerimiz; ücretlerinin yetersizliğinden ve eğitimin kalitesizleşmesinden yakınırken, yıllardır, atama-tayin ve özlük haklarında yaşadıkları eksiklik ve sorunlar ile giderek fakirleşmiş, öğretmenlik mesleği yanında ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılmışlardır. Bu durum, öğretmenliğin mesleki statüsünün giderek azalmasına ve yıpranmasına da neden olmaktadır.

Yaşadıkları kronikleşmiş sorunların yanı sıra, çeşitli bahanelerle tek suçları sendikal faaliyette bulunmak olan eğitim emekçileri bile işinde edilmiştir. Haksız ve hukuksuz OHAL uygulamalarıyla bugüne kadar binlerce öğretmenimiz görevinden ihraç edilmiş, açığa alınmış ve sürgün edilmiştir.

ÖZGÜR DÜŞÜNCENİN YERİNİ BİAT ALDI

Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu bu vahim tablonun müsebbibi olan AKP hükümetleri; eğitim sistemimizi de köklü değişiklerle, çağdaşlıktan, demokratik özünden uzaklaştırıp, gerici, baskıcı, insanları ayrıştıran bir yapıya büründürmüştür. Sözleşmeli öğretmen kavramını yaratan hükümetler, eşitlikçi bir politika izlemeyerek, kadrolu öğretmenlerle aralarında ikilik oluşturmuştur.

Eğitim sisteminde de, biatı empoze edip demokrasiyi, özgür düşünceyi değil, itaati ön plana çıkartmıştır.

Biz, CHP olarak eğitim sistemimizi içinde bulunduğu buhrandan çıkarmak için, bu yanlış bakış açısının yerine, demokratik bir eğitim ve öğretim sistemini öngörüyoruz.

GELECEK PLANLAMAMIZIN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ EĞİTİM OLMALIDIR

Eğitim sistemimizin içinde bulunduğu buhrandan çıkarmanın tek yolu demokratik laik eğitim öğretim sistemini öngören bir ruhun tekrar hayata geçirilmesidir. Özgürlükçü, demokratik bir topluma ancak çağdaş değerleri tekrar yaşama geçirecek zihniyete ve siyasete sahip olabilirsek kavuşabiliriz. Bu değişim ülkemizin geleceği için bir zorunluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlık geleceğimiz için bir ömür çalışıp ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, kutsal ve onurlu bir meslek icra eden, geleceğimizi inşa eden tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyorum.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir