20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Misis Kültür ve Sanat Festivali 21-22 Ekim’de…

Misis Kültür ve Sanat Festivali 21-22 Ekim’de…

Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür ve Sanat Festivali, 21-22 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 2 gün sürecek festivalde Murat Kekilli ve Medeniyetler Korosu konserleri, halk oyunları, mehter gösterileri, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi, aşıklar atışması, ‘Misis’ konulu edebiyat ve tarih söyleşileri olacağını belirtti.

Festivale bütün Adanalıları davet eden Başkan Çelikcan, “Misis, Yüreğir Belediyesi restorasyon çalışmaları ve arkeolojik kazıları ile yeniden gün yüzüne çıkıyor. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Yüreğir’i sadece Türkiye’ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir proje yürüttüklerini ifade eden Çelikcan, bu projelerin turizm açısından Adana’ya önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir