28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Misis antik kentinde ölümsüzlük festivali…

Misis antik kentinde ölümsüzlük festivali…

Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan, ‘Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali’ 21 Ekim’de başlıyor.
Lokman Hekim’in ölümsüzlük ilacını Ceyhan Nehri’ne düşürdüğü yer olduğuna inanılan antik Misis kentini festival heyecanı sardı. Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kazı çalışmalarının sürdüğü 7 bin yıllık geçmişi bulunan antik kentin tanıtımını yapmak amacıyla Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali’ni düzenlediklerini söyledi.
Yüreğir Belediyesi’nin ana yükleniciliğinde, Pisa Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Kültür Bakanlığı destekleri sürdürülen projenin Tarihi Kentler Birliği ‘En İyi Proje’ ve ‘Sürdürülebilir Proje’ ödülü aldığını belirten Çelikcan, “Doktor yetiştiren sağlık tapınakları ile ünlenmiş bir bölgeydi. Bu nedenle kazılar, arkeoloji dünyasında tarafından yakından takip ediliyor. Misis, Lokman Hekim’in ölümsüzlük formülünü Ceyhan Irmağı’na düşürdüğü rivayet edilen tarihi Misis Köprüsü, höyük kazıları, Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin gün yüzüne çıkmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.
FESTİVAL PROGRAMI
Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali, 21-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. İlk gün saat 16.00’da 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda halk oyunları ve mehteran gösterisi sahnelenecek. Ayrıca Osmanlı Saray Esvabı Defilesi ve Murat Kekilli konseri düzenlenecek. Misis gezisi ve ‘Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi’ temsili gösterisiyle başlayacak olan ikinci gün, söyleşiler, antik Misis temalı defile, Eleftheria Michala piyano resitali ve Medeniyetler Korosu konseriyle sona erecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

ADSİAD, 14 Yeni Üye Daha Kazandı…

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir