28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / Koç Spor Fest Üniversite Oyunları başladı…

Koç Spor Fest Üniversite Oyunları başladı…

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nın finali Çukurova Üniversitesi’nde 10 branşta 5 bin sporcunun katılımıyla başladı. Tören, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Kemal Tamer, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Kibar ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak tarafından sabah Atatürk parkı içerisinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE START ALDI

Daha sonra Koç Holding tarafından 15.’si düzenlenen Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nın finalleri Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen kortej yürüyüşü ile start aldı. Adana Valisi Demirtaş, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonun kentte düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koç Fest kapsamında 9 gün boyunca futboldan masa tenisine, hentboldan yüzmeye kadar çok sayıda branşta 5 bine yakın sporcunun kentte ağırlanacağını ifade eden Demirtaş, “Genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Dünya nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemde, nüfusunun yaklaşık 20 milyonu okul çağında yani 18 yaş altında bulunan bir ülke olarak bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. En büyük gücümüz gençlerimizdir. Sizleri çağımızın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle donatırken, sanatsal, sportif, kültürel faaliyetleri icra edeceğiniz ortamları oluşturmak, sizi fiziksel ve ruhsal anlamda geleceğin dünyasına en iyi şekilde hazırlamak bizlerin görevidir.” dedi.
BÜTÜN ALANLARDA SPORTİF ETKİNLİK

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer’de üniversitelerle ilgili bütün alanlarda sportif etkinliklerin düzenlendiğini ve birçok faaliyetlerini de Koç Grubu’nun sponsorluğunda gerçekleştirdiklerini söyledi.Tamer, 16. Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları’nın, Atatürk’ün Samsun‘a çıkışının 100. yılında, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da üniversite gençliğini spor, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturma amacıyla organize edilen Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor festivaline ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Açılış konuşmalarının ardından seyircilerin de katılımıyla ışıklı dans gösterisi yapıldı.Gerçekleştirilecek final müsabakalarında 5 bini aşkın sporcu, yüzme, atletizm, jimnastik, masa tenisi, voleybol, hentbol, futbol, basketbol, dağ bisikleti, spor tırmanış, açık su yüzme branşlarında mücadele edecekler.Ayrıca 16. Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları bayrağı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Kibar tarafında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Menderes Kabadayı’ya teslim edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Kızılçam, Ardıç, Selvi Fidanları Toprakla Buluştu…

Yüreğir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Gülay Atcı: “Çevre Kulübü öğrencilerimizin …

Tekin En Büyük Hayalini Açıkladı…

Tekin, Seyhan’da 2 yeni bulvar, yerinde kentsel dönüşüm, açılacak cadde ve sokaklar, altı otopark olacak …

Adanalı Naz, Dünya Şampiyonu…

Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları bu yıl Antalya’da yapıldı. Antalya’da ilk kez düzenlenen 2. Down …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir