28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Karnaval Başlıyor…

Karnaval Başlıyor…

Türkiye`nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve 5 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” nın 2018 yılı etkinlik programı açıklandı. 5 Nisan tarihinde başlayıp, 8 Nisan’da sona erecek karnaval süresince 120’ye yakın aktivite gerçekleştirilecek. Bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na Adana dışından 100 binden fazla kişinin katılımı bekleniyor. Adana’nın yanı sıra komşu kentlerde de otellerin tamamının dolu olduğu karnaval, ekonomik açıdan kente büyük ivme kazandırırken, sosyo-kültürel açıdan önemli bir boşluğu doldurmasıyla da dikkat çekiyor.

Kortej Geçişi, Resmi Açılış ve Kıraç Konseri Merkez Park’ta

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın “simgesi” durumundaki kortej geçişi bu yıl 7 Nisan Cumartesi günü saat 17:00’da Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Rekor sayıda katılımın beklendiği kortej geçişinde aylardır hazırladıkları kostümleri ile bireysel katılımcılarının yanında, gösteri grupları da kortejde olacaklar. Karnaval Kortejinde özel etkinlik grupları renkli gösterilerini yaparak yürürken, karnaval için Adana’ya gelen çok sayıdaki ünlü sanatçı da kortej geçişini izleyenlerin arasında olacaklar.
Merkez Park’ta Saat 18:30’da gerçekleştirilecek resmi açılışın ardından Türk Pop ve Rock müziğinin ünlü ismi Kıraç sahne alacak. Kıraç’ın performanın ardından her yıl olduğu gibi dilek fenerleri sevgi ve dostluk için gökyüzüne salınacak.

Kültür Sanat Etkinliklerinin Sayısı Arttı

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de düzenlenecek. Yurtiçinden ve yurtdışından gelecek onbinlerce kişi, TorosCaddesi, Atatürk Parkı, ZiyapaşaBulvarı, TepebağTurhan Arın Sokağı, Yaşar Kemal KültürMerkeziMeydanı, TurgutÖzalBulvarı, UğurMumcuBulvarıveMerkezpark’ta düzenlenecek aktiviteleri yerinde izleyerek Adana’da unutamayacakları bir hafta sonu geçirecekler.

Bu aktivitelerde; dans gösterileri, üniversite müzik gruplarının konserleri, halk oyunları gösterileri, açık hava sergileri, imza günleri, açık oturumlar, söyleşiler, bando gösterileriile birbirinden ilginç sokak şovları yer alacak. Karnavalda her yıl olduğu gibi herkesin katılımına açık; anne baba çocuk koşusu, Adana’daki en iyi lezzetler, Arka Plandaki Adana fotoğrafları, moda tasarım, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da bulunacak.

Bozkurt “Kültür Sanata Ağırlık Veriyoruz”
Karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 6’ncı kez düzenlenecek karnavalın her yıl olduğu gibi bir şölen havasında geçeceğini söylüyor. Karnavalın salt ekonomikaçıdandeğilkültürelaçıdan da önemlibirboşluğudoldurduğunu da kaydeden Bozkurt “Geçen 5 yılda 400’den fazlakültürel, sanatsalvesportifetkinlikgerçekleştirildi. Böylelikle; kültür, sanat, sporgibibirçokalandaeşsizbiryetenekkaynağıolanAdana’da, hem deneyimlisanatçılara, hem de eserlerini ilk kez halkla paylaşma amacını taşıyan genç sanatçılara bu imkan sağlanmış oldu” diye konuştu.

Kostüm Yarışması Nefes Kesecek
Karnavalın ödüllü yarışmalarından biri olan ve her yıl büyük ilgi toplayan Kostüm Yarışması’nın finali ise 6 Nisan akşamı gerçekleştirilecek. Ümit Temurçin başkanlığındaki jüri, finale kalan 10 kostüm arasından ilk 3’ü belirleyecek. İlk 3’e girenler çeşitli para ödüllerinin yanı sıra, yurt dışı kariyer fırsatları da elde edecekler.

Rekor Denemesi Yapılacak
6’ncı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında 8 Nisan tarihinde Beyazevler Çamlık’ta gitarıyla “Akdeniz Akşamları” şarkısını çalabilen 7 bin kişinin katılımının hedeflendiği Guinness rekor denemesi de yapılacak. Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında ayrıca 7-8 Nisan tarihlerinde Çukurova Belediye Binası’nda Ulusal Satranç Turnuvası gerçekleştirilirken, 7 Nisa’da saat 14:00’da Merkez Park’ta Porta-Car Tasarım Arabalar yarışı keyifle izlenebilecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir