20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / İlk hastalar geldi…

İlk hastalar geldi…

1.2 milyar liralık yatırımla kurulan bin 550 yataklı Şehir Hastanesi, ilk hastalarını kabul etti. Hastanede klasik müzik ezgileriyle karşılanan hastaları, profesyonel sağlık görevlileri yönlendirdi.
İlk hastalarını alan hastanede inceleme yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Şehir Hastanesi ile birlikte kentin sağlık turizmi açısından atılım yapacağını söyledi. Hastanenin mesai başlangıcıyla birlikte 2 saat içerisinde bin 550 hastaya hizmet verdiğini anlatan Demirtaş, “Bu hastanemiz de tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Poliklinik hizmetlerine bugün başladık. Nitelikli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmet vermeyi düşünüyoruz” dedi. Vali Demirtaş, hastanenin resmi açılışının yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirileceğini anlattı.
Toplam 328 dönüm üzerinde kurulan hastanede, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi yer alıyor. Hastane 57 ameliyathane, 330 poliklinik odası, 180 yoğun bakım ünitesi, 35 yeni doğan yoğun bakım ünitesiyle hizmet verecek ve yaklaşık 5 bin personelle ortalama günlük 16 bin hastaya ev sahipliği yapacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir