20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Hak-İş 1 Mayıs’ı Adana’da Kutladı…

Hak-İş 1 Mayıs’ı Adana’da Kutladı…

Hak – İş Konfedarasyonu tarafından Konfederasyonunca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Adana İstasyon Meydanı’nda kutlama programı düzenledi. Hak –İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tüm emekçilerin gününü kutladı.
HER YIL 1 MAYIS FARKLI BİR İLDE KUTLANIYOR
Hak – İş olarak 1 Mayıs’ı adına yakışır bir şekilde kutlamak için her yıl farklı bir ilde kutlama programı düzenlediklerini belirten Arslan, 2011 yılında İstanbul Taksim’de, 2012’de Ankara’da, 2013’te Karabük’te, 2014’te Kayseri’de, 2015’te Konya’da, 2016’da Sakarya’da ve geçen yıl ise Erzurum’da 1 Mayıs programı düzenlediklerini ifade etti.
MÜCADELEMİZ BÜTÜN EMEKÇİLER İÇİNDİR
Kadroya geçemeyen bütün emekçiler için, geçici ve mevsimlik işçiler için mücadele ettiklerini ifade eden Hak- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, insanca hayat adil bir dünya düzeninin temeli olacak özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik Yeni Türkiye için birlikteyiz. OHAL’İn tekrar uzatılmasının nedenlerinin ortadan kaldırılması için, daha müreffeh, tam demokratik bir Türkiye için, ülkemizin geleceği için alanlardayız. Din, vicdan ve fikir özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınması için alanlardayız” dedi.
SAYGIN BİR SENDİKAL İNŞA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Uluslararası emek örgütleriyle iş birliği içerisinde saygın bir sendikal inşa için çalıştıklarını vurgulayan Aslan, “Hak-İş’in Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) ve Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC), PAN-Avrupa Bölgesel Konseyi (PERC), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Asya-Pasifik (ITUC-AP), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi ile iş birliği içerisindeyiz” dedi.
MÜCADELEMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ
Arslan, taşeron sorununun çalışma hayatının kangren haline gelmiş bir sorunu olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: KİT’lerde çalışan taşeron emekçisi kardeşlerimiz olmak üzere, kadroya geçemeyen bütün taşeron işçilerimizin haklarını elde etmesi ve sorunlarının çözümü yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir