28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı…

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı…

Mersin’de 49, Adana’da da 62 engelli “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığında temel askerlik eğitimlerini alan zihinsel ve bedensel engelliler için yemin ve terhis töreni düzenlendi.

Bir günlük eğitimin sonunda denizci kıyafetleriyle törene katılan engelliler, yemin ederek terhis olmanın sevincini yaşadı.

Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, törendeki konuşmasında, askerlik görevinin böyle özel günlerde çok daha fazla anlam kazandığını söyledi.

Gençlerin, askerlik ortamını görme imkanı bulduğunu vurgulayan Gürbüz, “Yüce Türk milletinin vatan sevgisinin göstergesi olarak, dünyadaki ilk ve tek uygulama olan ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ ile gençlerimiz ve ailelerinin 1 günlüğüne dahi olsa askeri ortamı yaşama ve hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışılmıştır. Bu süreçte aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermektedir.” diye konuştu.

Gürbüz, askerlik heyecanı yaşayan gençleri de kutlayarak kapılarının onlara her zaman açık olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su, Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli bireylere terhis belgelerini verdi.

Aileler de cep telefonlarıyla anı görüntüleyerek, çocuklarının yaşadığı heyecana ortak olurken, duygulu anlar da yaşandı.

Adana

Adana’da da İl Jandarma Komutanlığının konuşlu bulunduğu merkez Yüreğir ilçesindeki Şehit Tuğgeneral Temel Cingöz Kışlası’nda, engelliler için tören düzenlendi.

Bir günlük eğitim alan, silah arkadaşlarıyla birlikte karavanada yemek yiyen 62 engelli, askerliklerini terhisle taçlandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Törene Adana Vali Yardımcısı Mehmet Sayman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, kaymakamlar ve belediye başkanları ile engelli bireylerin aileleri katıldı.

Protokolden terhis belgelerini alan gençler, sevinçlerini önce aileleriyle paylaştı, sonra doyasıya eğlendi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

YALÇİN ÖNDÜÇ’TEN 7. KİŞİSEL SERGİ…

Adanalı ressam Yalçın Öndüç ,  “Uçur Kuşlarını” adını verdiği 7. Sergisini   yarın sanatseverlerin  gösterimine …

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir