25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Dünyayı heyecanlandıran sinyal…

Dünyayı heyecanlandıran sinyal…

Kainatta Dünya’dan başka bir yerde yaşam olduğuna dair güçlü bir kanıt elde edildi. ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) ‘Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması (SETI) programı bilim insanları 15 Mayıs 2015’te Rusya’daki bir radyoteleskopla elde edilen sinyalin Dünya’ya 94 ışık yılı uzaklıktaki HD 164595 adı verilen bir yıldızın civarından geldiğini tespit etti.

Bilim insanları ilk zamanlar sinyalin “bir kozmik olaydan kaynaklanan” ses olduğunu düşündü. Ancak sinyalin saatlerce sürmesi ve belli bir frekansla tekrarlanması bilim insanlarını bunun kasıtlı olarak verilen yapay bir ses olduğu sonucuna yöneltti.

Astronom Douglas Vacoch, “Sinyal öyle güçlü ki insanlıktan daha yetkin bir medeniyetten geldiği çok açık” diye konuştu. HT’nin haberine göre, bilim insanları şimdi bu sinyalin tam yerini tespit edebilmek için SETI’nin ABD’nin California Eyaleti’ndeki radyoteleskoplarını HD 164595 civarına çevirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir