29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dünya Yardım Günü…

Dünya Yardım Günü…

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, toplumun ilk yardım becerilerine sahip olması gerektiğini belirtti.

Saygılı, Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından bu yılki temanın “Yol Güvenliği ve İlk Yardım” olarak belirlendiğini kaydetti.

Geçen yıl Türkiye’de 410 bin 612 trafik kazası meydana geldiğini hatırlatan Saygılı, bu kazalarda 7 bin 427 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 bin 383 kişinin yaralandığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün geçen yılki trafik kazalarına ilişkin verilerinin, yol güvenliği ve ilk yardımın önemini bir kez daha ortaya koyduğuna işaret eden Saygılı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Trafik kuralları, vatandaşların canını ve malını korumak amacıyla uygulanmaktadır. Kurallara uyarsak kazaları azaltırız. İstenmese de çeşitli nedenlerle gerçekleşebilen trafik kazaları sonrası doğru şekilde yapılan ilk yardım uygulamaları ise büyük önem taşıyor. Bilinçli şekilde yapılan ilk yardım uygulamaları hayat kurtarıyor. İlk yardımı doğru bir şekilde yaparsak hayatlar kurtarılabilir ve sakatlıkları azaltabiliriz.”

Vatandaşlara Türk Kızılayı’nın gerçekleştirdiği ilk yardım eğitimlerine katılmaları tavsiyesinde bulunan Saygılı, ilk yardım eğitimi almayan bir kişinin hasta veya yaralıya dokunmaması gerektiğini belirtti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir