25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Derbi ”Dostluk İçerisinde Geçsin”…

Derbi ”Dostluk İçerisinde Geçsin”…

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi, cumartesi günü Adana Demirspor ile Adanaspor arasında oynanacak derbi maçı için 2 takımın teknik direktörleri Osman Özköylü ile Eyüp Arın’ı bir araya getirdi.

5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda yapılan toplantıda TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, 2 çalıştırıcıya çiçek verdi, başarı diledi. Başkan Poyraz, derbi maçının tamamen dostluk çerçevesinde geçmesini dilediklerini kaydetti. Adanaspor ile Adana Demirspor’un ezeli bir rekabet içerisinde olmasına karşın her zaman dostluktan ödün verilmediğine dikkat çeken Başkan Poyraz, şöyle dedi:

“Her iki takımımız da Adana’nın köklü güzide takımlarından. Kimin kazandığı değil, Adana’nın kazanması önemli. Spor dostluk ve kardeşliktir. Hiç kimse bu düşünceden kendini soyutlayamaz. Cumartesi oynanacak maçta yine dostluk kazansın istiyoruz, hak eden kazansın.”

Adana Demirspor teknik direktörü Osman Özköylü’ye üzerinde adının yazılı olduğu Adanaspor formasını armağan eden .Adanaspor teknik direktörü Eyüp Arın, böylesine anlamlı bir derbide olay istemediklerini belirtti, şunları söyledi:

“Dostluk istiyoruz. Sahada hak eden kazanacaktır. İki takımımız da Adana için mücadele ediyor. Adana için oynuyor. Geçmişte futbolculuk dönemimde derbiler yaşadım, sahada rekabet içerisindeydik. Ama maçtan sonra dostluğumuz hiç bitmezdi. Sadece birbirimizi kızdırırdık. Şakalaşırdık. Yine aynı günlerin yaşanmasını temenni ediyorum. Bunun için Osman Özköylü’yle el ele verip, tüm şehri dolaşırım.”

Derbi maçının Türkiye’nin önemli derbileri arasında yer aldığını kaydeden Adana Demirspor teknik direktörü Osman Özköylü’de şöyle konuştu:

“Türkiye’de İstanbul ve İzmir’in dışında tek derbi maçlarının oynandığı şehir Adana. Bu çok önemli. Adanalılar bu derbinin heyecanını yaşamalı. Hiç bir olumsuzluğa yer verilmemeli. İki takım da son haftalarda başarısız sonuçlar alıyor. Bizim için Adanaspor maçı, diğer oynadığımız maçlardan bir farkı yok. Çıkacağız, mücadele edeceğiz ve kazanmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İki takım da 11’er puanda. Kazanırsak şampiyon olmayacağız, kaybedersek de küme düşmeyeceğiz. Taraftarlarımız da bu düşünceyle takımlarını desteklesin. Şu anda liderin 17 puanı var. 6 puanlık fark çok önemli değil. Kapatılır. Biz kavgasız tamamen dostluğun ön plana çıkıldığı bir 90 dakika istiyoruz. Taraftarlarımız da bu düşüncede olsun.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir