20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Demirtaş Ve Sözlü’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı…

Demirtaş Ve Sözlü’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı…

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümünü ilk günkü heyecanla, birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve kıvançla kutladıklarıın ifade ederek, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazandığımız bu zafer, Sultan Alparslan’ın kapılarını açtığı Anadolu topraklarının ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin sarsılmaz bir abidesidir ve tarihten silinmek istenen aziz milletimizin, tarihe yön vermeyi sürdüreceğinin en önemli göstergesidir. Bu şanlı zafer, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği düşünülen bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azminin, yüksek iradesinin, vatanseverliğinin ve kahramanlığının tüm dünyaya ilanıdır. Sonuçları itibariyle tarihin seyrini değiştirmiş; emperyalist güçlere karşı bağımsızlık mücadelesi yürüten birçok mazlum millet için de ilham ve umut kaynağı olmuştur” dedi.

Vali Demirtaş mesajından daha sonra şunları kaydetti:

“Bugün geldiğimiz noktada, 30 Ağustos Zaferinin ardından kurduğumuz Cumhuriyetimizi yüceltmek ve güçlendirmek; milletimizin eşsiz bağımsızlık mücadelesini en iyi bir biçimde anlamak, anlamlandırmak ve genç dimağlara ilmik ilmik işlemek en temel sorumluluğumuzdur. Demokrasimizi daha ileri seviyelere taşımak, ülkemizi sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgesinde ve dünyada etkin bir güç haline dönüştürmek en önemli idealimizdir. Bizler, büyük fedakârlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, millet olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Dün olduğu gibi bugün de, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdide ve saldırıya aynı ruh ile karşı durmaya devam edeceğiz. Her vesile ile birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi kuvvetlendireceğiz. İstiklal ve istikbal mücadelemizden taviz vermeyecek, kutlu medeniyet yürüyüşümüzü ilelebet sürdüreceğiz. Bu inançla, bu büyük zaferi bize armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Vatan savunmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, gözünü budaktan esirgemeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve Adanalı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Sözlü’nün mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de, yayınladığı mesajında 30 Ağustos’un teslimiyete karşı en net cevap olduğunu ifade ederek, “Bu ihtişamlı zafer ve ortaya çıkan muazzam eseri Türk milliyetçileri asla unutmayacaktır. Milletimizin asil vicdanında, mukaddes bir hatıra ve nişan olarak sonsuza kadar mutlaka yaşatılacaktır” dedi

İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletin desteği ile Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruzun Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtı olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “30 Ağustos vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan, geleceğimizin önündeki kalın duvarları yıkan milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini almıştır. 30 Ağustos köleliğe, teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı, en net cevap ve cesur karşılıktır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş şifrelerinin 30 Ağustos Zaferi’nin ruhunda gerçek anlamında saklı olduğunu aktaran Başkan Sözlü, şöyle devam etti:

“İstiklalin meşalesi, milletimizin azim ve inancıyla tutuşturulmuş, Cumhuriyet’in müjdesi bu şekilde verilmiştir. 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz, son vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin tescili ve Türk Milleti’nin kendi yazgısına yalnızca kendisinin yön vereceğinin kesin beyanıdır.”

Başkan Hüseyin Sözlü mesajında şunları kaydetti:

“Vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Bu ihtişamlı zafer ve ortaya çıkan muazzam eseri Türk milliyetçileri asla unutmayacaktır. Milletimizin asil vicdanında, mukaddes bir hatıra ve nişan olarak sonsuza kadar mutlaka yaşatılacaktır”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir