25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Demirspor’da Yönetim Kırizi Başlıyormu?

Demirspor’da Yönetim Kırizi Başlıyormu?

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Adana Demirsporlular Derneği Başkanı Talat Şahin, Adana Demirsporlular Derneği Kadın Kolları Başkanı Şenay Ildız, mavilacivert.com Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Ayvataş, Ankara Tayfası Üyelerinden Meral Doğan Ateş ve İsmet Fırat Ateş, İstanbul Grubu ‘ndan Taşkın Kangal ve 6. Bölge Üyesi Caner Köse ortak basın açıklaması yaparak Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü ve Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere, yeni dönemde yönetime talip olacaklardan taleplerini sıraladı.
Kulübün kendi ayakları üzerinde durmasını istediklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Adana Demirsporlular Derneği Başkanı Talat Şahin, burada her zaman kulübü düşünen taraftar topluluklarının, hem sosyal medyada, hem de sosyal medya dışında özel hayatlarında Demirspor’u düşünen ve yaşayan insanlarla yola çıktıkları ve bunu anlattıkları bir basın açıklaması olduğunu vurguladı.

“SEZON SONU BEKLENMEDEN KONGREYE GİDİLMELİ”
“Bizler, Adana Demirsporlular taraftarları olarak dünü şiar edinmedik, hep gelecek için yaşadık” diye sözlerini sürdüren Şahin, “Bize dünümüzü verecek olanlara yarınlarımızı verecek olacağımızı her platformda dile getirdik. Anlatmaya çalıştık. ‘En büyük Başkan kalıcı gelir’ dedik. ‘En büyük şampiyonluk borçsuz Demirspor yaratmaktır’ dedik. Çünkü, biz ayakları üzerinde duran bir Adana Demirspor istiyoruz.” dedi.
Gelecek kaygısı duymayan, ufukta beliren en kötü ihtimallerin maç kaybetmekle sınırlı olduğu bir Adana Demirspor’a kavuşmayı hayal ettiklerini ifade eden Başkan Talat Şahin, “Bu hayalleri her sezon sonunda bizlere sunulan umut parçacıkları olarak görmek istemiyoruz. Adım, adım planlı bir şekilde hedefimize yürümek istiyoruz. Hiç beklemeden, hemen bugünden yol almak istiyoruz. Bilindiği üzere ligin ilk yarısı ve ikinci yarısı başlarken Kulüp Başkanımız Sedat Sözlü, sezon sonu kesinlikle bırakacağını açıklamıştı. Kulüp Başkanımızın bu beyanı kulübümüzün fahri başkanı sayın Hüseyin Sözlü tarafından da yinelenmişti. Bu bizim, ilk defa karşılaştığımız bir durumdu. Her başkanın harcı değildir, böyle sözler verip sonunda da bu sözünde durmak. Açıklamalarında defalarca tekrar ettiği en büyük sözlerin, ‘dönemine ait borç kalmayacağı ve borcu azaltacağım’ sözünden mutluluk duyuyoruz. Camia olarak hiç yapmadığımız bir şey yapıp, başkan ve başkan adaylarının yönetim ekiplerini hemen bugünden sezon sonunu beklemeden belirlemesi ve geleceğe yönelik planlarını yapıp kongreye gitmesi lazım.” diye konuştu.
Şahin mevcut yönetim ve aday yönetimlerden maddeler halinde şunları talep etti:
• Geleceğe dair biz taraftarların beklentileri, yani kalıcı geliri olan kendi ayakları üzerinde durabilen bir Demirspor.
• Aylık veya sezonluk, gelir ve gideri yapılanması belli olan bir Demirspor.
• Kampa geç başlayan, kampta takımı kurulan bir takım değil, iskeleti belli olan bir Demirspor.
• Bilimsel ve sistemsel çalışan, yarışmacı değil yetiştirici alt yapısı olan, alt kadrosundan en az bir gencini oynatmazsa kendini başarısız sayan bir Demirspor.
• Taraftarın takımını strese sokmadığı, sadece 90 dakika yanında olmadığı, maddi veya manevi cezalar getirmediği bir Demirspor.
• Demirsporlu olan, Demirsporluluk ruhunu taşıyan, maddi ve manevi zamanını harcayan yöneticilerden oluşan bir Demirspor.
• Taraftarlarına açılan, onu dinleyen ve anlayan, soru ve taleplerini cevapsız bırakmayan şeffaf bir Demirspor.
• Camianın çıkarlarını her şeyin üstünde tutan bir basınla bütünleşmiş bir Demirspor.
• Kurumsal düzenlemelerini yürürlüğe koyan ve buna uyan bir Demirspor.
• Kongre gündem maddesinde, dilek ve temennilerin, seçim maddesinden önce olmasını ve tüzük değişikliğini eklemelerini istiyoruz.
ÇOK ŞEY İSTEMİYORUZ, GÜZEL ŞEYLER İSTİYORUZ. GEÇ OLSUN İSTEMİYORUZ, BUGÜNDEN BAŞLAMAK İSTİYORUZ.
‘YÖNETME ŞEKLİ DEĞİLMELİ’
Yönetimlerin haklı olduğu noktaların da olduğunu vurgulayan Başkan Talat Şahin, “2008 sürecinden sonra yönetimler; Adem Atılgan’ın borcu sıfırladıktan sonra başkanlar, borçsuz bir kulübü yönettiler. 2008’den itibaren 3,5 milyonla başlayan borçlanma dönemi oldu. Şimdi ki 10’larca milyonluk borçlar 2008’den sonraki 8-9 senenin eseridir. Sadece, şimdiki Demirspor yönetiminin değil, taraftar olarak bizlerin de suçları olmuştur. Her gelen yönetim borçla karşılaşıyor.” Şeklinde konuştu.
‘EN BÜYÜK DESTEK HÜSEYİN SÖZLÜ’DEN GELDİ’
Taraftarın sportif başarı istediğini de söyleyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti, “Bu da iyi bir futbolcu ve para ile olur. Yönetimlerin, kurumsallaşma, altyapı ve kalıcı gelirle uğraşacak vakitleri olmamıştır. Hep para derdine düşmüşlerdir. Geçmişten gelen borçların yanı sıra günlük giderler yönetimleri zorluyor. Haklı olabilirler ama bugüne kadar göreve gelen yönetimler, Demirspor’u bu duruma getirdi. Demirspor düşerse düşsün, elbet bir gün küllerinden doğacaktır. Demirspor büyük bir camiadır. Hep korktuk, Tarsus’a gidemeyiz, başkan arabanı yıkayım falan.. Tarsus’a da yürüyerek gideriz, kimsenin de arabasını yıkamayız. Küme düşersek düşelim. Demirspor, mutlaka bir gün nehirler gibi akar. Yönetimlerin bu anlayışı olduğu sürece Demirspor yok olmaya her zaman için mahkumdur. Demirsporluların bundan artık korkmaması gerekir. 3 yıl geçmiş. 3 yıl içerisinde en büyük desteği sayın Hüseyin Sözlü’den bulmuşuz. Demirspor’un muhasebesine bakıldığında şeffaflık yok. Söylenene bakıldığında her ay kasasına 1-5, 2 milyon lira para girdisi olmuş. Bu da 3 sezonda 70-80 trilyonluk bütçeye denk geliyor. Bu 3 yılda harcandığında Demirspor’a katkısı nedir? Bir metrekare arsamız yok. Demirspor’un bir kedisi bile yok. Adana Demirspor, transfer edilen futbolculara para dağıtmak için mi kuruldu? Türk futbolundaki misyonumuz bu mu? Demirspor, yönetimlerin oyuncağı olmasın. Şampiyon Demirspor yerine borçsuz Demirspor istiyoruz. Tavrımız şahıslara değil. Bu borç sadece Sedat Sözlü’nün değil. Biz diyoruz ki; Başarı istemiyoruz, biz Muharrem Gülergin zamanının Demirspor’u istiyoruz. Alt yapıdan oyuncuların değerlendirilmesini istiyoruz. Bu açıklamamız ile yönetimin yükünü hafifletmiş oluyoruz. Bizler, Adana Demirspor’un dostuyuz. Demirspor’un sevdalısıyız. Burada Demirspor için mücadele ediyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir