19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP’li Tümer İşçileri Dinledi…

CHP’li Tümer İşçileri Dinledi…

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ahmet Zeki Eker, Yönetim Kurulu üyeleri, genç işçiler ve stajyer işçilerle sendika binasında bir araya gelen Tümer, sorumlu bir milletvekili olarak milletin düşüncesine, inancına, partisine bakmadan sorunlarına eğilmek zorunda olduğunu dile getirdi.

İlçelere, mahallelere yaptığı ziyaretlerde bazı işçilerin ciddi sıkıntılar çektiğine tanık olduğunu ifade eden Tümer, “Bu konuda sizlerle istişare ederek yapabileceklerimi konuşmaya geldim. Türkiye´deki işçilerin aldıkları ücretlerin çok para olduğunun iddia edilmesi yaşam gerçeğine aykırı. Asgari ücretin bin 500 lira olacağını söylediğimizde çok paraymış gibi bize karşı çıktılar. Ev kirası, dolmuş parası bile değil. Bu parayla insanın sosyal yaşama katılması, sanata, kültüre yönelmesi imkansız. Evini geçindirmesi bile çok güç. Bu anlamda işçilerin de sesi olmaya gayret göstereceğimin bilinmesini istiyorum” dedi.

Türkiye gündemine dair fikirlerini de paylaşan Tümer, şunları söyledi:
“Esas olan demokrasiyi içselleştirmektir. Askeri darbeler, mantığı, aklı, bilimi dışlayan, otoriter bir rejimdir. Kimden ve nereden gelirse gelsin otoriter rejime karşıyız. OHAL birçok suçsuz günahsız insanın acı günler yaşamasına da vesile oluyor. Haksız yere işinden olan, görevden el çektirilen, işyerleri kapanan insanlar da mevcut. 12 Eylül 1980 darbesi milletimize çok acılar, işkenceler, karanlık günler yaşattı. Çok şükür ki; 15 Temmuz darbe girişimini atlattık. Şimdiki umudumuz demokratik, laik Cumhuriyetin sağlam temellere oturtulmasıdır. Dünyada ne kadar gelişmiş ülke varsa, laik ve demokratik düzenin yanı sıra insan hak ve özgürlüklerine verilen değerle öne çıkar. Laiklik, herkesin inancını yaşayabilme özgürlüğünü yansıtır. Devletin dinsel bir yönetime oturtulmasını engeller. Esas olan herkesin kendi inancını kendi içerisinde yaşamasıdır. Kimsenin kimseye inancından ötürü kötü bakmaması gerekir. Bizim gözümüzde herkes insandır. Kendine göre bir eğitimi, bilgi ve birikimi, aile terbiyesi vardır.”
Ziyareti için Tümer´e teşekkür eden Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ahmet Zeki Eker, toplumun tüm kesimlerinden işçilere destek verilmesi çağrısında bulundu. Belediye işçilerinin insanların yaşamını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalıştığını vurgulayan Eker, “Dünya geneline bakıldığında bizim işçilerimizin yaşam standartlarının oldukça düşük olduğu görülecektir. Tüm belediye başkanlarımızın, siyasilerimizin ve merkezi idarenin işçilerin haklı taleplerine duyarlılık göstermesini diliyorum” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir