29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP ‘Zafer’ için yürüyecek…

CHP ‘Zafer’ için yürüyecek…

CHP Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Adanalıları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda saat 19.00’da Uğur Mumcu Meydanı’ndan başlayıp Atatürk Parkı’nda son bulacak meşaleli yürüyüşe davet etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, 30 Ağustos 1922’de sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle ulusun emperyalist güçlere karşı verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde zafere ulaştığını kaydetti.

ULUSUN BAĞIMSIZLIĞINI DÜNYAYA İLAN ETTİĞİ GÜN

İl Başkanı Av.Kozay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Av. Kozay, ulusun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalist güçlere karşı başlattığı kurtuluş mücadelesinde, 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNDEKİ KARARLILIĞIN HAKLI SONUCU
Dünya tarihinde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos’la elde edilen zaferin, ulusumuzun ulusal kurtuluş mücadelesindeki kararlılığının haklı bir sonucu olduğunu dile getiren Av.Kozay, “30 Ağustos zaferiyle ulusumuz küllerinden yeniden doğup çağdaş medeniyetler seviyesini hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur” diye konuştu.
ŞÜKRANLA ANIYORUZ

30 Ağustos zaferinin 96. yılını kutlayan İl Başkanı Av.Kozay, “Bağımsızlık ve özgürlük için, ülkemizin bütünlüğü için hiç düşünmeden canlarını ortaya koyup emperyalist güçlere karşı mücadele eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemiz, dünya ve insanlık adına barış diliyorum” diye konuştu.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞÜ

Zafer Bayramı’nı Adana’da CHP Adana İl ve ilçe örgütleri ile CHP’li Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyeleri olarak coşkulu bir biçimde kutlayacaklarını belirten Av.Kozay,30 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Uğur Mumcu Meydanı’ndan başlayıp Atatürk Parkı’nda son bulacak meşaleli yürüyüş gerçekleştireceklerini bildirdi. Av.Kozay, “Meşaleli yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, günün anlam ve önemine dair basın açıklaması yapacağız. Cumhuriyetten ve demokrasiden yana olan tüm yurttaşlarımızı etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir