23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Çevre / CHP Milletvekili Türkmen: ‘Çiftçi yine boynu bükük mü kalacak?..

CHP Milletvekili Türkmen: ‘Çiftçi yine boynu bükük mü kalacak?..

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Tarım Bakanına sordu: “Çiftçiyi yine ötekileştirilmiş, boynu bükük mü bırakacaksınız?”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya yönelttiği soru önergesinde Adana’da ve Türkiye’nin birçok ilinde çiftçimizin Hazine’den tarım arazisini ecrimisil ödeyerek kullanarak üretim yaptığına değinen Elif Doğan TÜRKMEN, “çiftçilerimiz ne yazık ki ürettikleri ürünlerle ilgili ödenen destekleme primini alamayıp mağdur olmaktadır” dedi.

Önergesinde, Türkiye ve Adana’da kaç çiftçinin ne kadar hazine arazisine ecrimisil ödeyerek tarım ürünü ürettiğini soran Elif Doğan Türkmen, bu çiftçilerin tıpkı arazi kiralayan ya da kendi mülkünü kullanan çiftçiler gibi üretim yapmasına rağmen neden destekleme primi ödenmediği konusunda bilgi istedi.

Elif Doğan TÜRKMEN; “Çiftçimizin bu sorunu acilen çözülmelidir. Aksi takdirde çiftçimiz yine ötekileştirilmiş, boynu bükük kalacaktır” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Oya Tekin İle Protokol İmzaladı…

 Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile, “Kadına yönelik şiddet, …

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

Deniz Suyu Sıcaklığı Meteorolojik Olayları Artırıyor…

  Deniz suyu sıcaklıklarının dünyanın her tarafında yaşanan bir problem olduğunu belirten Çevre Mühendisi Prof. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir