19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da Öğrencilerden Servis Eylemi…

Ceyhan’da Öğrencilerden Servis Eylemi…

Ceyhan’da taşımalı eğitim sisteminin kaldırılmasının ardından ücretli servisle okullara gitmek zorunda kalan öğrenci ve aileleri yol kapatıp eylem yaptı.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Ceyhan’a bağlanan yaklaşık 44 köyde taşımalı eğitim sisteminin kooperatiflere devredilmesi ile ücretli taşımalı sisteme geçilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Öğrenci velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak eski düzene dönülmesi gerektiğini, maddi durumlarının yeterli olmadığı için çocuklarını okula gönderemediklerini belirtti. Ancak sorunun çözülmemesi üzerine öğrenciler ile aileleri Yumurtalık-Botaş karayoluna kapattı. Mahalle sakinlerinden 4 çocuk babası Bekir Koyuncu (46) taşımalı sistemin kaldırılmasıyla büyük sorun yaşadıklarını belirterek, “Milli Eğitime gerekli başvuruları yaptık ancak yapabileceğimiz bir şey yok başınızın çaresine bakın dediler. Çocuğumu okula göndermem dediğimde ise suç işlemiş sayılırsın dediler. Taşıma ücretleri ve yemek masrafları her çocuk için 300 lirayı geçmekte. Ben asgari ücretle çalışan bir babayım 4 çocuğumun eğitim masraflarını nasıl karşılamamı bekliyorlar”dedi. Diğer veliler Zeki Gül ile Derya Soner de benzer sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Bir süre çocuklarıyla yolu kapatan veliler, jandarma uyarısı ile eylemlerine son verdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir