25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan Belediyesi Ceyhan Uçağının Maketini yaptırıyor…

Ceyhan Belediyesi Ceyhan Uçağının Maketini yaptırıyor…

Türkiye’nin ilk savaş uçağı, Ceyhanın maketi Endüstri Meslek lisesinde yapılıyor. Ceyhan belediyesi tarafından yaptırılan teyyare’nin yapım çalışmalarını Başkan Boydak yerinde inceledi.

Ceyhanlıların 1925 yılında bağışlar ile alınan Türkiye’nin ilk savaş uçağı Ansaldo A300 tipi teyyarenin maketi Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak’ın talimatı ile yapılıyor. Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde yapımı devam eden uçağın iskelet kısmı tamamlandı.

Tarihe ışık tutan” Ceyhan uçağını şehrin en güzel noktasında sergileyeceklerini belirten Başkan Boydak, “Vatansever hemşerilerimiz o yıllarda ülkesine olan sevgisini bağlılığını kanıtlamış bizleri gururlandırmıştır. 1925’de kurulan Hava Kuvvetlerimizi kuvvetlendirmek üzere halk arasında bir bağış kampanyası başlatmış ve toplanan bağışlar ile Ansaldo A300 tipi teyyare Ülkemize kazandırılmıştır. Vecihi Hürkuş tarafından uçurulan bu uçak, bağışlarla alınan ilk uçak olması nedeniyle büyük coşkuyla karşılanmış, tarihin altın sayfalarında yer almıştır. ‘Ceyhan’ adı verilen ve tarihe ışık tutan uçağın maketini yaptırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ceyhanlı hemşerilerimizin gururu ”Ceyhan” uçağını sergileyerek gelecek nesillere aktarmak bizi mutlu edecektir, Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi hocalarından yapımı devam eden maket hakkında bilgi alan Başkan Boydak, okul yönetimi ve ustalara başarılar diledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir