19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Bülent Tezcan Adana’da Sert Konuştu…

Bülent Tezcan Adana’da Sert Konuştu…

CHP Adana İl Örgütü’nün erken seçim kararı alınmadan önce planladığı birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın katılımıyla dün Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.
İl Başkanı Ayhan Barut’un milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılması nedeniyle açış konuşmasını İl Sekreteri Şeniz İl yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okunduktan sonra söz alan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmek için şafak saydığını kaydetti. Tezcan, “Türkiye şafak sayıyor. Neyin şafağını sayıyor? Tek adam rejiminden kurtulmanın şafağını sayıyor. Türkiye yoksullukla, işsizlikle mücadele edemeyen bir iktidarın, iktidarını devam ettirebilme pahasına toplumu kutuplaştırıp bölen anlayışıyla vedalaşmanın şafağını sayıyor. 25 Haziran günü 6 milyon yoksul, 16 milyon işsizin olduğu bir Türkiye değil, işsizlerin yüzünün güldüğü iş umuduyla yüzünün aydınlandığı, toprağın yüzünün güldüğü, çiftçinin gelecekten umutla beklediği bir Türkiye’ye uyanacağız” diye konuştu.
“81 MİLYONUN YARISINI AÇLIĞA MAHKUM EDEN BİR İKTİDAR TÜRKİYE’NİN KADERİ OLAMAZ”
Türkiye’de 430 bin esnafın kepenk kapattığını, 6 milyon işsizin, 16 milyon da yoksulun bulunduğunu aktaran Tezcan, asgari ücretin ise açlık sınırının altında olduğuna dikkati çekti. Tezcan, “Bakın yoksulluk sınırı demiyorum, açlık sınırının altında. 81 milyonun yarısından çoğunu açlığa mahkum eden bir iktidar Türkiye’nin kaderi olamaz. Şimdi bu iktidar Türkiye’yi bir başka kutuplaştırma yoluyla kendi iktidarının devamı arayışında” ifadelerini kullandı.
“2 LOBİ, 1 HOBİ İKTİDARI”
İktidar “2 lobi, 1 hobi iktidarı” olarak tanımlayan Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ 2 lobi, 1 tane de hobisi var onların. 2 hobi, hangisi onlar? Birisi faiz lobisi, öbürü ithalat lobisi. Faiz lobisiyle ülkenin üretim sektörünün belini büküp, 150 milyar doları yabancı finans kuruluşlarına peşkeş çekmiş, 650 milyar lirayı içeride faizciye kaptırmış bir iktidar. Faiz lobisiyle, bir kirli ittifakla kendi siyasetini finanse eden bir iktidar. Samandan buğdaya, pamuktan mısıra kadar her şeyi dışarıdan ithal ederek Türkiye’deki çiftçiyi uluslararası tekellere teslim etmiş bir iktidar. Şeker fabrikalarını satarak şeker pancarı üreticisini bitiren, tütün üreticisini bitiren, pamuk üreticisini pamuk ithal ederek, Çukurova’nın yüzü gülen pamuk üreticisini yok eden bir iktidar var. Bunun karşılığında ithalat lobisinin yüzünü güldüren bir iktidar var. 2 lobi bir tane de hobi dedik. Hangi hobisi var bunların? Yolsuzluk hobisi. Yolsuzluk hastası bunlar. Yıllarca, 16 yıldan bu yana yolsuzlukla tıkına tıkına artık yolsuzluktan elde ettiklerini koyacak yer bulamadılar.”
“SİYASETE ASKERİ VESAYET SOKULDU”
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaretini “siyasete askeri vesayet sokmak” olarak değerlendiren Tezcan, şunları söyledi:
“Sandıkla gitmemek için her şeyi denemeye başladılar. En son siyasete askeri vesayeti sokarak, genelkurmay başkanını muhtemelen adayların üzerine gönderip aday sayısını azaltarak, kendi iktidarları için medet arayışındalar ama iktidara devam edemeyecekler, 25 haziran sabahı Türkiye’nin her yerinde bir yeni güneş doğacak, bir yeni aydınlık. Bütün geleceğimizi aydınlatacak.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir