28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / Başkan Karalar engellilerin yanında…

Başkan Karalar engellilerin yanında…

Sosyal belediyecilik konusunda önemli adımlar atan Seyhan Belediyesi 100 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıttı.

Seyhan Belediyesi ilçesindeki engelli vatandaşları ihmal etmiyor. İlçede engeli bulunan 100 kişiye akülü tekerlekli sandalye verildi. Adana’da yürüme engelli vatandaşların hayatın içinde daha fazla yer almasını sağlamak ve engelleri bir nebzede olsa aşabilmek için gayret gösteren ve engelliler ile ilgili olarak yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Seyhan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler için tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdi. İhtiyaç sahibi 100 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldikten sonra engelli vatandaşlara son dağıtımla birlikte 200 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtımı yapılmış oldu. Bundan sonra da engellilere yönelik hizmetlerin süreceğini belirten Başkan Karalar, sadece akülü ve tekerlekli sandalye değil engelli vatandaşların diğer ihtiyaçlarında da imkânlar ölçüsünde yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Karalar, “Gözlerinize bakınca sevincinizi görünce bende sevinç gözyaşları döküyorum. Keşke hayatta bunlara ihtiyaç duyulmasaydı ama yaşam bu, bunu da kabul etmemiz gerekli. Biz belediye olarak bu eksikliği gördük ve göreve gelir gelmez 40 adet dağıttık. Gelecek yıl daha da arttırdık. Adana engelli konusunda çok şansız bir ilimiz. Türkiye ortalamasının ve dünya ortalamasının üstünde engeli vatandaşımız var. Adana’da yüzde 14,6 engelli var. Bizde dağıtılan sandalye sayısını bu yüzden arttırdık. Bunları sonuçta babalarımızın yanından getirdiğimiz paradan almıyoruz. Halktan geleni halka harcıyoruz. Sık sık bozulan ucuz arabada almadık. Yolda kalacak araçta istemedik. Birkaç yerde de akü şarj istasyonu açtık. Dağıtımız akülü araç sayısı 200’ü geçti 2 yerde daha şarj istasyonu daha açacağız. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ülkemizin de sevgi barışa kavuşmasını diliyorum. Hepinize hayırlı olsun. ”ifadelerine yer verdi.

Aldıkları akülü ve tekerlekli sandalyenin hayatlarını kolaylaştıracağını belirten vatandaşlar bu anlamda kendilerini düşünen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar teşekkür etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir