19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Aydar,CTB Başkanlığına Aday…

Aydar,CTB Başkanlığına Aday…

İşadamı Mustafa Aydar CTB meclisinde düzenlediği basın toplantısında, Ekim’de gerçekleşecek olan Ceyhan Ticaret Borsa’sı Başkanlık seçimine aday olacağını açıkladı. Aydar yapmış olduğu konuşmada, “Ceyhan İlçemiz Türkiye tarımında ve ekonomik hayatta önemli bir merkezdir. İklimi, verimli tarım toprakları ve ürün çeşitliliğiyle tarımda vazgeçilmez bir konumdadır” dedi.
CTB BAŞKANLIĞI YÖNETİMİNE TALİP OLDUK
Ceyhan’nın verimli toprakları sayesinde tarımda çok iyi yerlere gelebileceğinin altını çizen Mustafa Aydar, “Buğday, pamuk, mısır, soya, yer fıstığı, hurma, nar, karpuz, turunçgiller ve birçok sebze üretimiyle öne çıkan tatlı su balıkçılığını bünyesinde barındıran, hayvancılıktaki gelişimiyle göze çarpan Ceyhan’da, tarım sektörünün daha çok desteklenmesi, tarım topraklarının korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için arkadaşlarımızla birlikte Ceyhan Ticaret Borsası Başkanlığı yönetimine talip olduk” dedi.
KİMSEYİ ELEŞTİRMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK
Kimseyi eleştirmek, topluma kötü lanse etmek gibi bir derdimiz yok diyen Aydar, “Bugüne kadar görev yapmış tüm arkadaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz. Bizler, Borsamızı daha etkin noktalarda temsil etmek, Türkiye ekonomisinde hak ettiği noktaya ulaşabilmesi ve çiftçimizin hakkını, hukukunu gözeterek daha huzurlu ve daha verimli bir noktaya taşınabilmesine olanak tanımak adına bu görevin kutsallığına inanarak yola çıktık” diye konuştu.
PAMUK ÜRETİMİNE ÖZEN GÖSTERİLMİYOR
Ekim alanları son yıllarda düşüşe geçen ve ithalatta başı çekin pamuk üretimine gerekli özenin gösterilmediğinin altını çizen Mustafa Aydar, “Tarımın sanayiye entegrasyonunda çok önemli bir gösterge olan pamuk üretimini artırmanın yollarını aramak zorundayız. Verimli topraklarımızda soya, ayçiçeği, mısır ve pamuk üretiminin teşvik edici yöntemleri hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Aydar, “Katma değeri yüksek ürünlere yönelebirsek çitçimize de ekonomimize da rahat bir nefes aldırmış olacağız” dedi.
CTB’YE KATKI KOYACAĞIZ
Mustafa Aydar, Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’nin istenilen noktaya gelmediğini kaydetti. Aydar konuşmasına şu şekilde devam etti, “Ceyhan Ticaret Borsası’nın gelişimine katkı koymaya çalışan dostlarınız olarak sorunları çok iyi biliyoruz. Bu sorunların özellikle merkezi yönetim nezdinde çözüme kavuşması için milletvekilleri ve bakanlarla görüşmelerimizi sıklaştıracağız. Üreticinin ürününün değerinde satılabilmesi ve halkımızın gıdaya olan erişimini kolaylaştırmanın yollarını arayacağız.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir