25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ahilik Kutlama Komitesinden Vali Demirtaş’a Ziyaret…

Ahilik Kutlama Komitesinden Vali Demirtaş’a Ziyaret…

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamaları başladı.
Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman başkanlığındaki, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, ESKKK 1.Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Büyükşehir Belediyesi, ADASO, ATO ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinin de yer aldığı İl Kutlama Komitesi Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılan törende Vali Yardımcısı Seyman ve Birlik Başkanı Sözütek ile Ticaret İl Müdürü Ekiz, anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından da heyet, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti. Başkan Sözütek, Vali Demirtaş’ı 10. Ahilik Haftası etkinliklerine davet etti.
Vali Demirtaş da, “Ahilik bu memleketin medeniyetin bir parçası olarak görüyorum. Esnaflarımızın daha ahlaklı, daha erdemli ve bilinçli hizmet etmesine katkıları olmuştur. Geçmişten bugüne esnaf camiasına mesleki anlamda ustalar yetiştirmiş ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm esnaf ve sanatkarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ahilik teşkilatı Osmanlı’nın büyümesi ve gelişmesine katkılar sağlamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna da vesile olmuştur. Esnaf teşkilatının güçlenerek büyümesini temenni ediyor, dua ediyoruz. Tüm Adanalı esnaf kardeşlerime buradan sevgi ve saygıyla selamlıyorum”dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir