25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da ‘festival’ coşkusu…

Adana’da ‘festival’ coşkusu…

Bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Adana Kebap ve Şalgam Festivali’ne binlerce kişi katıldı. Eti ve mangalını kapanlar, festivale koştu; tarihi Büyük Saat’in görkemli manzarasında mangal sefası yapıp, davul zurna eşliğinde eğlendi.
Adana’da onlarca yıl önce Kazancılar Çarşısı’nda kurulan Kuş Pazarı’na gelenler, sabahın ilk ışıklarıyla ‘ciğer kebap’ ile kahvaltı yaparken, onlara o dönem pavyondan çıkanlar da eşlik etti. Burada birkaç kadeh daha içip çiger yiyenler, daha sonra Irmak Hamamı’na gider kese attırırdı. Sonraki yıllarda Kuş Pazarı bölgeden taşındı, bölgedeki pavyonlar da ardı ardına kapandı, ancak ciğerciler yerinde kaldı.
Hal böyle olunca da ciğer kebap ve birkaç kadeh rakı alışkanlığı da bir geleneğe dönüştü. Küçük gruplar halinde tarihi Kazancılar Çarşısı’na gidenler, 2010 yılında bunu bir festivale dönüştürdü. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan Adanalılar, ‘Adana’da Buluşalım’ sloganıyla son 3 yıldır ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ adı altında düzenlenen organizasyonlarla Adana’ya davet edildi.

8 yıl önce hayata geçen ve her yıl Aralık ayının ikinci haftası düzenlenen festival, sosyal medyada da büyük bir ilgi gördü. 3 bin kişiyle başlayan festival, kısa sürede yaygınlaştı ve geçtiğimiz yıl tam 20 bin kişi tarihi Kazancılar Çarşısı’na akın etti. Ancak festival alanı bununla da sınırlı kalmadı. ‘Türkiye’nin en uzun saat kulesi’ olan ve 133 yıllık tarihi Büyük Saat’in bulunduğu cadde ve bu caddeye çıkan sokaklar da festival alınan döndü.
Adanalıların sahiplendiği bu özel gün, aynı zamanda yılbaşının şenlikli bir provası haline de geldi. Eti ve mangalını alan festival alanına koştu. Kurulan mangallarda pişirilen etler, tarihi Büyük Saat’in eşsiz manzarasında yenilirken, katılımcılar davul zurna eşliğinde eğlendi. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden festival için Adana’ya gelenler, gönüllerince eğlenirken, ortaya da renkli görüntüler çıktı.

Bölgedeki işletmeler de festival için kurdukları masaları günün anlam ve önemine uygun olarak donatıp, saz ekipleriyle adeta bir fasıl gecesi düzenledi. Başta Kazancılar Çarşısı olmak üzere Büyük Saat’e çıkan her cadde ve sokakta festival coşkusu yaşandı. Bu coşku, kentin dört bir yanına dağıldı. Merkez ilçe Seyhan’a bağlı Ziyapaşa Mahallesi’ndeki Şinasi Efendi Caddesi’ndeki festival coşkusu da sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir