19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da 22 Bini Aşkın Suriyeli Öğrenci Eğitim Alıyor…

Adana’da 22 Bini Aşkın Suriyeli Öğrenci Eğitim Alıyor…

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kentte 22 bin 135 Suriyeli öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.

Akpınar, Seyhan Reşatbey Merkez Öğretmenevi’nde, “Suriyeli Öğrencilerle İlgili Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen milyonlarca sığınmacıya kucak açtıklarını söyledi.

Suriyeli çocukların eğitimi konusunda ciddi mesafeye aldıklarını anlatan Akpınar, “Sığınmacı çocuklar için geçici eğitim merkezlerinde başlayan eğitimler, bugün daha ileri boyutlara taşındı. Suriyeli çocukların eğitim öğretimden geri kalmamaları adına çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor.” dedi.

Akpınar, sığınmacıların eğitim sorununun hızla çözülmeye başladığını dile getirerek şöyle devam etti:

“Öğrenci sayısının artması ve sığınmacıların, bizlerden daha nitelikli eğitim talep etmeye başlamasıyla meselenin sadece geçici eğitim merkezleri ile çözülemeyeceği görüldü. Bu durumda da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Hükümetimiz ve Bakanlığımız tarafından, Suriyeli çocuklarımızın da okullarımızda kendi müfredatımız, kendi öğretmenlerimizle eğitim almaya başlaması kararı verildi. Kentimizde, bu yıl resmi okullarda 7 bin 635, geçici eğitim merkezlerinde ise 14 bin 500 olmak üzere toplam 22 bin 135 Suriyeli öğrenci eğitim öğretim görüyor. Amacımız ilkokul 1. sınıfa gidecek Suriyeli çocukları kendi okullarımıza entegre etmektir. Bu çocukların eğitimsiz kalmaması lazım.”

Milli Eğitim Bakanlığının “Öğretmen ve Okul Kazandırma Projesi” başlattığını aktaran Akpınar, “Öğretmen sıkıntımız yok. Bu treni kaçırmayalım, eğer göç dalgasıyla ülkemize gelen, ev sahipliği yaptığımız bu çocukları iyi eğitemezsek hem ülkemize hem de dünyaya zarar veririz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve koordinatör öğretmenler de katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir