20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ABD Konsolosluğu Önünde Kudüs Protestosu…

ABD Konsolosluğu Önünde Kudüs Protestosu…

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi.
Sabancı Merkez Camisi’nde öğle namazını kıldıktan sonra buluşan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi, araçlarla ellerinde Türk ve Filistin bayrağı ile ABD Adana Konsolosluğuna kadar geldi. Burada ABD ve İsrail aleyhine pankart ve döviz taşıyıp slogan atan vatandaşlar tekbir getirdi.
Mavi Marmara gazisi Suat Koşmaz, yaptığı konuşmada, “Kur’an’da bir ayette ‘Onlar bin yıl yaşamak ister’ diyor Yahudiler için. Bu sebepten dolayı kendilerine bir şey olmasın diye karşılarındakilere ellerinden geldiğince saldırdılar ve bizi darp ettiler. Ben aciz bir şekilde yerde yatarken bile bir İsrail askeri bana tekme attı. Onun gözlerinin içine öyle bir şiddetli baktım ki beni bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Sedyenin üzerinde yatarken 30 İsrail askeri bizimle göz göze gelmemek için bakamıyorlardı. Mavi Marmara’da Müslümanlar gerçekten çok büyük bir dayanışma içerisindeydi bunu gören 2 Hristiyan daha sonra Müslüman oldular. Biz dünyaya ümmet olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Birlik, beraberlik içinde olmalıyız. 15 Temmuz’un arkasında da bu Amerika ve İsrail vardır. İşte burası ABD konsolosluğu ve az ilerideki İncirlik, 15 Temmuz’un merkez üssüdür. 15 Temmuz’da uçaklara yakıt ikmalinin yapıldığı yerdir buralar” dedi.
Adana polisi konsolosluk etrafında eylem boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. Etrafı beton bariyerlerle çevreli olan konsolosluğun hemen yanı başında bulunan üst geçit ise eylem boyunca trafiğe kapatıldı. Üst geçidin her iki tarafında da polisler nöbet tuttu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir